top of page
Runokuvaa KIDZ
Runokuvaa KIDZ

Runokuvaa KIDZ

Levoteatterin sana- ja kuvataiteita yhdistävä Runokuvaa-näyttely toteutetaan jo seitsemättä kertaa. Runokuvaa Kidz Kallion kirkon Kappelisalissa 14.–23.11. Näyttely on nähtävissä ma–ke klo 14–20.

Paikka & aika

14. marrask. 2022 klo 14.00 – 23. marrask. 2022 klo 20.00

Kappelisali, Kalliontie, 54930 Taipalsaari, Finland

Tietoa tapahtumasta

Levoteatterin sana- ja kuvataiteita yhdistävä Runokuvaa-näyttely toteutetaan jo seitsemättä kertaa. Konsepti on tuonut yhteen taiteilijoita ja taiteen ystäviä monenlaisissa ko’oissa ja konteksteissa ympäri Helsinkiä. Tällä kertaa näyttely mukautuu ennennäkemättömällä tavalla lastenkulttuurin pariin. Kuvataiteilijoina mukana on joukko alakouluikäisiä lapsia, jotka ovat toteuttaneet teoksensa inspiroituneena Cristal Snown Penni ja Pähkinäsydän -kirjasarjan teksteistä.

Runokuvaa Kidz Kallion kirkon Kappelisalissa 14.–23.11. Näyttely on nähtävissä ma–ke klo 14–20. Näyttelyyn on vapaa pääsy, tervetuloa!

Aiemmin Runokuvaa-näyttelyitä on järjestetty galleriatiloissa Eerikinkatu 36:ssa ja Huopalahden Asematilassa, ravintolatilassa Pien BrewPub:ssa, Kellariteatterilla, KokoTeatterilla sekä yksi myös virtuaalisesti. Monitaiteellisuus on ollut läsnä alusta asti ja näyttely toisensa jälkeen on nähty yhä laajemmin eri taidemuotoja ja toinen toistaan kiinnostavampia vuoropuheluita tekstin ja kuvan välillä. Levoteatteri on vuonna 2018 perustettu kollektiivinen ja monitaiteellinen teatteriryhmä, joka omien esittävien teosten ja Runokuvaa-näyttelyiden lisäksi järjestää LAFKA-klubia ja LAFPA-festivaalia.

//

Levoteatteri is organising the multidisciplinary exhibition concept Runokuvaa for the seventh time already! The previous exhibitions have been in many sizes and seen different venues. This time is very exceptional though, because for the first time the concept is expanding to childrens’ culture. It’s showcasing a group of young artists between ages 6 and 14 that have made visual works inspired by texts from Cristal Snow’s book series Penni ja Pähkinäsydän.

Runokuvaa Kidz at Kappelisali in Kallio Church from 14th to 23rd November. The exhibition is open Mon–Wed between 2 and 8pm. The exhibition is free of charge, welcome!

The previous exhibitions have been held in gallery spaces Eerikinkatu 36 & Huopalahti Asematila, in a restaurant space Pien BrewPub, at Kellariteatteri & Koko Theatre and one edition also virtually. Levoteatteri is a collective and multidisciplinary theatre group established in 2018. In addition to their own performing productions and Runokuvaa exhibitions they organise the LAFKA club and LAFPA festival annually.

//

 Cristal Snow & Penni Pähkinäsydän 

Viihteen monitoimi-ihme Cristal Snow (s. 1975) tunnetaan muusikkona, ohjaajana, näyttelijänä, juontajana ja nyt myös lastenkirjailijana. Monipuolisesti lahjakas Snow on opiskellut kirjoittamista New Yorkissa ja tehnyt aikaisemmin mm. lasten näytelmiä. Kirjan kirjoittaminen on ollut hänen pitkäaikainen haaveensa, ja idea Penni Pähkinäsydämeen ja keijujen maailmaan syttyi jo viisitoista vuotta sitten. 

Penni Pähkinäsydän -kirjasarja, on lumonnut kaikenikäiset lukijat ja saanut kiitosta myös kriitikoilta. Sarjan aloitusromaani Penni Pähkinäsydän ja kauhea kadotuskakku oli ehdolla sekä Runeberg Junior - että Arvid Lydecken -palkinnon saajaksi ilmestymisvuonnaan 2020. Sarjassa seurataan Pennin ja hänen ystäviensä elämää Tuulenpesän metsässä. Seikkailun ja jännityksen lisäksi kirjoissa uppoudutaan nuoren keijun elämän käännekohtiin.

Jaa tämä tapahtuma

bottom of page