top of page
LAFKA 24.5. Lyhäri-ilta
LAFKA 24.5. Lyhäri-ilta

LAFKA 24.5. Lyhäri-ilta

LAFKAn ensimmäisessä lyhäri-illassa nähdään viisi lyhytelokuvaa!

Rekisteröityminen on suljettu
Katso muita tapahtumia

Paikka & aika

24. toukok. 2022 klo 18.00 – 20.30

Helsinki, Mikonkatu 13, 00100 Helsinki, Finland

Tietoa tapahtumasta

Maaginen Marla

Maaginen Marla on kertomus tytöstä, jonka todellisuudentaju hämärtyy taikuuden hiipiessä hänen elämäänsä. Onko kaikki vain kuvitelmaa vai ovatko nenäverenvuodot merkki voimien heräämisestä? Ohjaus: Laura Palanne, Rooleissa: Rosa Salomaa, Alex Anton, Joonas Kääriäinen, Tuotanto: Heidi Bergström

Suoterapia

Uupumuksen partaalla oleva Jussi hakee elämäänsä uutta puhtia kollegansa vetämän erikoisen self help terapian kautta.  Ohjaajan sana Elokuva käsittelee komedian keinoin maskuliinisuuden ja miehuuden kriisiä. Aihetta, joka etenkin nyt on puskenut pintaan, kun intersektionaalinen feminismi on noussut julkiseen keskusteluun. Koen, että miehisyyden ihanteet ja stereotypiat mielletään usein piirteisiin, jotka korostavat valtaa, yksin pärjäämistä ja henkistä dominanssia, ja esimerkiksi nöyryys voi näyttäytyä heikkoutena ja heikkous taas halveksuttavana.

Suoterapia käsittelee myös selfhelp- ja valmennuskurssikulttuuria sekä luontosuhdetta. Koen, että nykyaikana on voimakas trendi hakea sisäistä rauhaa, suuntaa ja onnea erilaisten kurssien, pakettien ja oppaiden avulla. Ehkä ne todella auttavat, tai sitten niihin on helpompi nojautua kuin oikeasti kohdata asiansa. Talouskasvun hallitsema maailmankuva leviää sisäiseen rauhaan ja muokkaa nykyihmisen luontosuhteen vaaralliseen individualismilla pönkitettyyn riistosuhteeseen luonnon kanssa. Toisaalta ympäristökatastrofin haastaessa elämäntapamme, on vaikuttavaa saada yhteys luontoon. Edes näennäisesti, niin, että muut uskovat.

NOSTATUS – mehiläisistä ja loituperinteestä inspiroitunut taidemusiikkivideo

Nostatus on eheytymisen ihmettely sekä pohdinta kukoistamisen mahdollisuudesta. Teoksessa mehiläiset ja ihminen asettuvat dialogiin vanhan suomalaisen loitsuperinteen kanssa. Nostatus tutkailee lajien välistä vastavuoroisuutta ja kurkottaa kohti loitsujen käyttöön liittyviä teemoja; sisäisen ja ympäröivän kaaoksen järjestäytymistä sekä paranemista ja elinvoiman palautumista.

Pysyäkseen elinvoimaisena pölyttäjäkanta ja ihmiset tarvitsee elintilakseen toisenlaisen, vastavuoroisen maailmankuvan, josta olemme vieraantuneet. Kannammeko kuitenkin tätä maailmankuvaa äänimaisemineen kollektiivisessa alitajunnassamme?

HEARKEN 

Hearken -tanssivideoteos rakentaa kahta erilaista surrealistista maailmaa, jotka keskustelevat ja kuuntelevat. Teos käsittelee ympäristön ja muutoksen tuomaa pysähtyneisyyttä. Hearken tarkastelee ajan kulkua ja ajattomuutta - Kahden maailman jännitettä ja yhteenkuuluvuutta. Teos on koreografioitu nimenomaan videoteokseksi ja sen tuomiin mahdollisuuksiin.

Koreografia ja ohjaus Joel Alalantela, Tanssijat Klaara Haapanen ja Joel Alalantela, Kuvaus ja leikkaus Tuulia Soininen, Äänisuunnittelu Uni Karinko, Still-kuvaus ja trailer Sami Jokisuo, Tuottaja Mira Pernu Teosta tukeneet Taiteen edistämiskeskus ja Pirkanmaan Tanssin Keskus

Tulkoon mitä vaan

Taiteilija keskittyy luomiseen, eikä huomaa mitä ympärillään tapahtuu.

Liput

  • Pääsylippu

    7,00 €

Yhteensä

0,00 €

Jaa tämä tapahtuma

bottom of page