top of page

Hae mukaan Runokuvaa-näyttelyyn!

 

Onko pöytälaatikkosi pullollaan päivänvaloa odottavia tekstejä tai kiinnostaisiko sinua antaa jollekin julkaisemallesi tekstille uusi elämä? Kiehtooko sinua monitaiteellisuus ja kuvataiteesi 

rikastuttaminen vuorovaikutteisesti sanataiteesta inspiroituen? Runokuvaa on sanataiteita ja 

kuvataiteita yhdistävä monitaiteellinen näyttely, joka toteutuu jo kuudetta kertaa. Tällä kertaa 

näyttely järjestetään galleriatilassa Eerikinkadulla Helsingin kantakaupungissa. Mukaan voi kuitenkin hakea mistä vaan. Samassa tilassa järjestetään toukokuun aikana myös Levoteatterin tuotanto Pyhä. 

 

Haemme jälleen sana- ja kuvataiteilijoita monitaiteelliseen näyttelykonseptiimme. Mukaan 

toivomme monipuolisesti taidemuotoja runoudesta räppiin ja valokuvista maalauksiin, videoteoksiin ja tilateoksiin. Näyttelyyn osallistuminen on maksutonta eikä siitä makseta osallistujille palkkioita. Levoteatteri eikä näyttelytila peri mahdollisesta teosmyynnistä provisiota. 

 

Näyttelyä varten valitut taiteilijat jaetaan työpareiksi. Kuvataiteilija toteuttaa sanataiteilijan tekstistä inspiroituneena uuden teoksen. Sana- ja kuvataiteilijat voivat tehdä halutessaan tiiviimpää yhteistyötä. Levoteatteri ripustaa sanateokset tilaan tulostettuina ja kehystettyinä. Voit kuitenkin itse ripustaa sanateoksesi muulla tavoin halutessasi. Teospari asetetaan 

esille vierekkäin. 

 

Kuinka hakea mukaan sanataiteilijana? Lähetä meille vapaavalintainen uusi tai vanha tekstisi. Muoto voi olla mikä vaan! Haussa lähettämäsi teksti tulee lopulta esille näyttelyyn.

 

Kuinka hakea mukaan kuvataiteilijana? Lähetä meille kolme kuvaa aiemmista teoksistasi, joiden koet eniten kuvaavan tyyliäsi. Näitä ei käytetä näyttelyssä vaan tulet toteuttamaan näyttelyä varten uuden teoksen. Myös videoteokset ja tilateokset ovat mahdollisia. Levoteatteri avustaa tarvittaessa ripustustekniikassa. 

 

Hae mukaan 31.3. mennessä. Ilmoitamme valinnoista viikolla 14. Näyttely ripustetaan 4.5. mihin mennessä kuvataiteilijoiden teokset tulevat olla valmiita. Kuvataiteilijat ovat itse vastuussa teostensa toteutuksesta, ripustuksesta, purusta ja mahdollisesta vakuuttamisesta. Teosten koot ja tekniset vaatimukset keskustellaan erikseen kuratointitiimin kanssa. Tarvitsemme kuvataideteoksesta viimeistään 27.4. jonkinlaisen kuvan markkinointia varten (esimerkiksi yksityiskohta). Avajaiset pidetään 5.5. ja näyttely puretaan 31.5. 

Hae mukaan sähköpostitse levoteatteri@gmail.com

 

Hakemuksessa tulee olla:

Nimi (+  mahdollinen taiteilijanimi)

Liitteet

Sanataiteilija lisää tekstin jolla hakee mukaan näyttelyyn. Vain yksi teksti hakijaa kohden

Kuvataiteilija lisää kolme kuvaa aiemmista teoksistasi, jotka kuvaavat tyyliäsi.

 

Hakemalla suostut näyttelykonseptin toimintatapoihin. Hakemuksen lähettäjä ymmärtää myös, että 

oikeudet teoksiin pysyvät taiteilijalla ja sitoutuvat kunnioittamaan muiden oikeuksia.

bottom of page