top of page

Levoteatterin monitaiteellinen Runokuvaa-näyttelykonsepti järjestetään jälleen 21.12.2021–9.1.2022 Pien Brewpubissa Hämeentie 15:ssä Helsingissä. Konsepti tuo yhteen sanataiteilijoita runoilijoista sanoittajiin ja kuvataiteilijoita taidemaalareista valokuvataiteilijoihin. Avajaisia vietetään 21.12. klo 17. Näyttelyyn on maksuton sisäänpääsy ja se on auki ravintolan aukioloaikojen puitteissa. 

Satoja kävijöitä keränneessä konseptissa sana- ja kuvataiteilijat työskentelevät työpareina ja kuvataiteilijat toteuttavat teokset inspiroituneina heille valikoituneesta sanateoksesta. Lopputuloksena on joukko keskenään keskustelevia teospareja. Mukana on jälleen kiehtova kattaus monenlaisia tekstityylejä ja kuvataiteen muotoja. Työparit ovat tänä vuonna Ella Laine & Veera Jokitalo, Emilia Sjöblom & Inka Salminen, Kiri Myllyluoma & Konsta Korhonen, Natalia Karjalainen & Laura Lindgren, Elisa Kääriäinen & Matti Pietari Järvinen, Arda Yildirim & Alex Raitanen, Veikka Kalavainen & Raimo Launonen, Pietari Salmi & Tuukka Lindholm sekä Anna Kirvesniemi & Nina Järvinen. Yhdeksän kuratoidun teosparin lisäksi esillä on yksi sanateos, josta inspiroituneena yleisö pääsee osallistumaan kuvallisen tulkinnan makuun tilasta löytyvillä välineillä ja materiaaleilla. Yleisöteoksen tekstin takana on Anna Kovács. 

Aiemmat Runokuvaa-näyttelyt järjestettiin Huopalahden Asematilassa, Kellariteatterilla ja KokoTeatterilla sekä yksi myös virtuaalisesti. Monitaiteellisuus on ollut läsnä alusta asti ja näyttely toisensa jälkeen on nähty yhä laajemmin eri taidemuotoja ja toinen toistaan kiinnostavampia vuoropuheluita tekstin ja kuvan välillä. Levoteatteri on vuonna 2018 perustettu kollektiivinen ja monitaiteellinen teatteriryhmä, joka omien esittävien teosten ja Runokuvaa-näyttelyiden lisäksi järjestää LAFKA-klubia ja LAFPA-festivaalia. 

Lämpimästi tervetuloa!

runokuvaa4 fb banner logo_edited.png
bottom of page