press to zoom

press to zoom

press to zoom

press to zoom
1/8
logot_lierikolu_edited.png

Näyttelyä pääsee katsomaan veloituksetta


Levoteatterin sana- ja kuvataiteita yhdistävä Runokuvaa-konsepti saa jatkoa jälleen tässä kuussa. Jo kuudetta kertaa järjestettävä monitaiteellinen näyttely nähdään tällä kertaa galleriatilassa Eerikinkadulla Helsingin Kampissa.


Näyttelyssä on esillä niin maalauksia, valokuva- ja veistostaidetta kuin sanataiteen eri muotoja. Sana- ja kuvataiteilijat ovat työskennelleet työpareina yhteistyössä ja näyttelyssä nähtävät kuvateokset ovat niille valikoitujen sanateosten inspiroimia. Kuuden kuratoidun teosparin lisäksi esillä on perinteen mukaan yksi sanateos, josta inspiroituneina myös yleisö voi osallistua näyttelyyn.


Taiteilijaparit ovat Sofia Mänttäri & Mikaela Välipakka, Shanna Miruna & Emilia Sjöblom, Essi-Noora Paananen & Jussi Järvilehto, Karoliina Korhonen & Enteiden tuulet, Kiri Myllyluoma & Maaria Sainio sekä Jenna Rönkkö & Pietari Salmi. Yleisötekstin takana on Mirja Leena Zgurskaya.

Tämänkeväinen Runokuvaa on erityinen, sillä sen kanssa samassa kiehtovassa industrial-miljöössä nähdään toukokuun aikana myös Levoteatterin uusin esittävä produktio yhtä=kuin, joka saa ensi-iltansa 17.5. Tervetuloa esityksiin!

Aiemmat Runokuvaa-näyttelyt järjestettiin Huopalahden Asematila-galleriassa, Kellariteatterilla, KokoTeatterilla ja panimoravintola Pien Brewpubissa sekä yksi myös virtuaalisesti. Monitaiteellisuus on ollut läsnä alusta asti ja näyttely toisensa jälkeen on nähty yhä laajemmin eri taidemuotoja ja toinen toistaan kiinnostavampia vuoropuheluita tekstin ja kuvan välillä. Levoteatteri on vuonna 2018 perustettu kollektiivinen ja monitaiteellinen teatteriryhmä, joka omien esittävien teosten ja Runokuvaa-näyttelyiden lisäksi järjestää LAFKA-klubia ja LAFPA-festivaalia.

/


Runokuvaa is a multidisciplinary exhibition concept by a collective theatre group Levoteatteri based in Helsinki. It combines visual and textual arts by pairing poets, lyricists, novelists etc with visual artists like photographers, painters, illustrators and media artists. The visual artists get a text of their liking and make an artwork inspired by that in process with the textual artists. This year's Runokuvaa is held at a unique industrial gallery space in the heart of Helsinki.


The exhibition consists of six fascinating and diverse pairs of artworks and one text from which You as guest can inspire to make a work of your own! Artist pairs: Sofia Mänttäri & Mikaela Välipakka, Shanna Miruna & Emilia Sjöblom, Essi-Noora Paananen & Jussi Järvilehto, Karoliina Korhonen & Enteiden tuulet, Kiri Myllyluoma & Maaria Sainio and Jenna Rönkkö & Pietari Salmi. The textual work for the audience participation is by Mirja Leena Zgurskaya.

This time the exhibition is particular because it’s sharing the gallery space with the newest performative production of Levoteatteri: yhtä=kuin.

Previous Runokuvaa exhibitions were held at Asematila-gallery in Huopalahti, Kellariteatteri theatre, KokoTheatre and Pien Brewpub. During Covid the exhibition moved online to a virtual experience making this year's exhibition a sixth edition despite the name. In addition to Runokuvaa and performative works, Levoteatteri is also organising the LAFKA club and LAFPA festival. The theatre group was established in 2018 and is now run by 22 members from different art fields.Näyttelyn on tuottanut Justus Mättö.


Kuvateokset ovat kuratoineet Niko Uusi-Simola, Niko Hallikainen & Justus Mättö ja sanateokset Minea Lång, Maija Suominen, Anna Kirvesniemi & Elsi Vertanen. The exhibition is produced by Justus Mättö.


Visual works are curated by Niko Uusi-Simola, Niko Hallikainen & Justus Mättö and textual works by Minea Lång, Maija Suominen, Anna Kirvesniemi & Elsi Vertanen.

Näyttely on auki arkisin 18.5.-30.5. klo 13-17


The exhibition is open on weekdays between 1pm and 5pm from 18th to 30th of May.

Näyttelyä pääsee katsomaan veloituksetta

Eerikinkatu 36, Helsinki

SAAPUMINEN

Suosittelemme saapumaan esitykseen julkisilla, pyörällä tai jalan. Junalla ja busseilla kannattaa jäädä Rautatieasemalla josta on n. 20 minuutin kävelymatka esitystilaan. Eerikinkatu 36:een pääsee raitiovaunuilla 7 & 9 sekä busseilla 20 & 30. Raitiovaunuilla kannattaa jäädä pysäkillä Ruoholahden Villat ja busseilla pysäkillä Lapinlahden Puistikko. Sisäänkäynti on sisäpihan puolella (Kalevankatu 43) ovesta pääsee suoraan hissille.

ESTEETTÖMYYS

Esityksen sijainti on esteellinen. Sisäpihan puolelta saavuttaessa ovella on kynnys ja heiluriovet. Ulko-oven leveys on 140 cm. Hissin leveys on 66 cm ja esitystilan välioven leveys 118 cm. Kummassakin ovessa on kynnys.

Esitys sisältää voimakkaita ääniä, teatteriusvaa ja vilkkuvia valoja. Esitystilassa on ulkoa tuotuja luonnonmateriaaleja, joista voi lähteä pölyä. Esityksessä liikutaan kahden eri huoneen välillä, joista toisessa on istumapaikat. Esityspaikalla ei ole saniteettitiloja, joihin mahtuu pyörätuolilla, eikä inva wc:tä. Katsomo koostuu selkänojattomista pitkistä penkeistä, joiden korkeudet ilmoitamme lähempänä esityskautta. Jos sinulla on este tällaisella katsomorakenteella istumiselle, voimme tarjota sinulle tavallisen selkä- ja käsinojallisen tuolin.

Olethan yhteydessä meihin sähköpostitse levoteatteri@gmail.com, mikäli tarvitset saapumisellesi erityisjärjestelyitä.