press to zoom

press to zoom

press to zoom

press to zoom
1/4
logot_lierikolu_edited.png

Levoteatterin afterworklubit alakerrassa ovat jäsenistön kuratoimia esityskokonaisuuksia, joissa katsoja voi tulla uuden äärelle, fiilistelemään vanhaa tai tutustumaan tuntemattomaan. Noin kaksi tuntia kestävät klubi-illat ovat esiintyjien leikkikenttiä. Roasbergin Sivukonttori luo iltoihin tunnelmaa ja afterworkhinnat palvelevat aina klo 19:00 asti. ​ Ovet yleisölle aukeavat klo 17:45 Showtime 18:00 ​ Liput ennakkoon 7€

Lippukaupan löydät tästä Liput ovelta 10€ (Huom. vain käteinen)


24.5.

Laura Palanne

Laura Palanne on runoilija, äänisuunnittelija ja ohjaaja. Hänen esikoisrunokirjansa Haamutiedostoja (2020) käsitteli seksuaalisen väkivallan traumaa, muistoja, muistamista sekä toipumista. Lavarunoissaan hän sukeltaa ainaisiin rakkaussuruihinsa, noitasormuksiin ja fantasiamaailmoihin.


"Mä oon sun pizzakissa, vauvamuumi, superpallo ja maailman paras pakkausformaatti."

Maaginen Marla

Maaginen Marla on kertomus tytöstä, jonka todellisuudentaju hämärtyy taikuuden hiipiessä hänen elämäänsä. Onko kaikki vain kuvitelmaa vai ovatko nenäverenvuodot merkki voimien heräämisestä? Ohjaus: Laura Palanne, Rooleissa: Rosa Salomaa, Alex Anton, Joonas Kääriäinen, Tuotanto: Heidi Bergström

Suoterapia

Uupumuksen partaalla oleva Jussi hakee elämäänsä uutta puhtia kollegansa vetämän erikoisen self help terapian kautta.


Ohjaajan sana Elokuva käsittelee komedian keinoin maskuliinisuuden ja miehuuden kriisiä. Aihetta, joka etenkin nyt on puskenut pintaan, kun intersektionaalinen feminismi on noussut julkiseen keskusteluun. Koen, että miehisyyden ihanteet ja stereotypiat mielletään usein piirteisiin, jotka korostavat valtaa, yksin pärjäämistä ja henkistä dominanssia, ja esimerkiksi nöyryys voi näyttäytyä heikkoutena ja heikkous taas halveksuttavana.

Suoterapia käsittelee myös selfhelp- ja valmennuskurssikulttuuria sekä luontosuhdetta. Koen, että nykyaikana on voimakas trendi hakea sisäistä rauhaa, suuntaa ja onnea erilaisten kurssien, pakettien ja oppaiden avulla. Ehkä ne todella auttavat, tai sitten niihin on helpompi nojautua kuin oikeasti kohdata asiansa. Talouskasvun hallitsema maailmankuva leviää sisäiseen rauhaan ja muokkaa nykyihmisen luontosuhteen vaaralliseen individualismilla pönkitettyyn riistosuhteeseen luonnon kanssa. Toisaalta ympäristökatastrofin haastaessa elämäntapamme, on vaikuttavaa saada yhteys luontoon. Edes näennäisesti, niin, että muut uskovat.

NOSTATUS – mehiläisistä ja loituperinteestä inspiroitunut taidemusiikkivideo

Nostatus on eheytymisen ihmettely sekä pohdinta kukoistamisen mahdollisuudesta. Teoksessa mehiläiset ja ihminen asettuvat dialogiin vanhan suomalaisen loitsuperinteen kanssa. Nostatus tutkailee lajien välistä vastavuoroisuutta ja kurkottaa kohti loitsujen käyttöön liittyviä teemoja; sisäisen ja ympäröivän kaaoksen järjestäytymistä sekä paranemista ja elinvoiman palautumista.

Pysyäkseen elinvoimaisena pölyttäjäkanta ja ihmiset tarvitsee elintilakseen toisenlaisen, vastavuoroisen maailmankuvan, josta olemme vieraantuneet. Kannammeko kuitenkin tätä maailmankuvaa äänimaisemineen kollektiivisessa alitajunnassamme?

HEARKEN

Hearken -tanssivideoteos rakentaa kahta erilaista surrealistista maailmaa, jotka keskustelevat ja kuuntelevat. Teos käsittelee ympäristön ja muutoksen tuomaa pysähtyneisyyttä. Hearken tarkastelee ajan kulkua ja ajattomuutta - Kahden maailman jännitettä ja yhteenkuuluvuutta. Teos on koreografioitu nimenomaan videoteokseksi ja sen tuomiin mahdollisuuksiin.


Koreografia ja ohjaus Joel Alalantela, Tanssijat Klaara Haapanen ja Joel Alalantela, Kuvaus ja leikkaus Tuulia Soininen, Äänisuunnittelu Uni Karinko, Still-kuvaus ja trailer Sami Jokisuo, Tuottaja Mira Pernu Teosta tukeneet Taiteen edistämiskeskus ja Pirkanmaan Tanssin Keskus


Tulkoon mitä vaan

Taiteilija keskittyy luomiseen, eikä huomaa mitä ympärillään tapahtuu.


3.5.

la haka

on laulaja-lauluntekijä, joka sukeltaa musiikillaan suoraan suurien tunteiden inhimilliseen ytimeen.

"jos saisin artistina maagisen taikavoiman, käyttäisin sitä häpeän poistamiseen vahvasti tuntemisen ja siitä puhumisen ympäriltä. toivon, että mun musiikki ois sellanen paikka ja tila, jossa kuulija saa rauhoittua ajatustensa äärelle."

Vialea

maalaa romantisoitua 80-luvun betonimaisemaa Koivukylän tornitalon parvekkeelta. Rappioromantiikassa kylpevä yhtye on perustettu vuonna 2019. Vialea inspiroituu elämän suurimmista kysymyksistä ja niiden epäselvistä vastauksista. Genrerajat poikkileikataan indie-pop, rockin ja iskelmän leikkuulaudalla.

Samuel Glassar

on muutama vuosi sitten Helsinkiläistynyt popartisti, jonka debyyttisingle “Kiiltokuvan taa” julkaistiin 18.3.2022. Samuel on tehnyt 10 vuotta töitä luovilla aloilla ja viimeisen kolmen vuoden aikana intohimon kohteena on ollut musiikki ja näytteleminen. Rap-musiikista alkanut omien laulujen tekemisen matka on vienyt jonnekin indie-, pop- ja iskelmämusiikin välimaastoon.

Ilmari Atlas

Ilmari Järvenpää on helsinkiläinen näyttelijä, jonka sooloprojekti Ilmari Atlas on vuonna 2018 alkunsa saanut satojen tuntien musiikillinen tutkimusmatka yksinäisyyden ja merkityksettömyyden tunteen syövereihin. Ilmarin sävellyksien eteerinen tunnelma rakentuu looppiasemalla toistettavista kitaraharmonioista ja stemmalauluista.

Denisa Snyder

Denisa Snyder on 24-vuotias näyttelijäntaiteen opiskelija, joka tekee biisejä ja soittaa kitaraa. Biisit ovat unisia tunnustuksia, levottomia haavekuvia, välähdyksiä elämännälästä.19.4.

Elsi Sloan on entinen ukulelekeijukainen, joka on viime aikoina yrittänyt tehdä raffia ja rankkaa musaa, joskin usein sielusta pulppuaa heleää artpoppia. Hänen edellinen singlensä 18 solmua julkaistiin helmikuussa ja ensimmäinen pitkäsoitto on tiedossa syksyllä. Elsi on 21-vuotias queer muusikko-näyttelijä. Tällä hetkellä hän opiskelee näyttelijäntyötä Tampereen yliopistossa sekä haaveilee kapitalismin ja ilmastokriisin jälkeisestä lempeämmästä ajasta. Ja tietenkin seuraavasta murokulhollisesta.

Hugo Cajan on Lahtelainen muusikko ja näyttelijä, joka tuo psykedeelisen rockin takaisin moderniin pop-maailmaan. Luvassa palavaa energiaa, viileää virtausta ja kesätuulen tuomia tarinoita.

Pop Mafia Estottoman popduo Pop Mafian slaavilainen kaiho ja kupliva sointi kutsuvat tanssilattialle ja tunnelmoimaan. Yhtyeen musiikki on herättänyt niin sukulaistätien kuin suoratoistopalvelujen huomion. Pop Mafian viimeisin single ’Kielletyt yöt’ julkaistiin loppuvuodesta.

Taavi Heikkilä: Kuviot vasten taustaa Kuviot vasten taustaa on valmistunut alun perin Rauman taidemuseon Kadunmiehen päiväkirja -näyttelyyn kevättalvella 2021. Taidenäyttelyyn äänirunoksi luotu runoelma lausutaan LAFKA-klubilla ensimmäistä kertaa esitystilanteessa. Kuviot vasten taustaa syntyi aineistonkeruun kautta: Heikkilä ammensi teokseensa materiaalia edesmenneen kuvataiteilijana, kirjailijana ja muusikkona vaikuttaneen Kosti Koskisen jälkeensä jättäneistä listoista ja päiväkirjamerkinnöistä. Runoelmassa vaikuttavat samanaikaisesti Koskisen mietelmät ja niiden kanssa hämärärajaiseen dialogiin asettuva puhujaääni. Kuviot vasten taustaa vaeltaa seesteisyydestä syviin pelkoihin – avoimista maisemista viheliäisiin sopukoihin – pyrkien löytämään jotakin kiinteää ja olennaista. Taavi Heikkilä on helsinkiläinen muusikko ja runoilija, joka nauttii valon määrän tarkkailusta, satunnaisesta katupölystä ja kaurahiutaleista kylmällä vedellä.

Dick Baby Teaser Miksi? Se on juuri oikea kysymys. Dick Baby teaser on kohtaus kesällä 2022 ensi-iltansa saavasta Taideosuuskunta BEIBI:n esikoisteoksesta. Kohtaus on abstrakti ja lämmin dialogi. Lavalla Helka Karhu ja Sofia Parkkola. Dick Baby -esitys kertoo elämästä ja sen hauraudesta sekä lopun saapumisen odotuksesta. Millaisista hetkistä löydämme kauneutta ja onnea? Mikä ja millainen on jumala, entä onko ylempää voimaa edes olemassa? Esityksessä hyödynnämme fyysisestä ja puhe teatteria, teatteriklovneriaa, musiikkia ja tanssia.


LAFKA 2022 yhteistyössä Helsingin kaupunki


ESTEETTÖMYYS Roasberg sekä Roasbergin Sivukonttori ovat esteellisiä tiloja. Roasbergiin kuljetaan sisään n. 3 kiviporrasta ja Sivukonttoriin kuljetaan kaksiosaiset jyrkät portaat. Sivukonttoriin kulkevissa portaissa on tukeva kaide.

TARJOILU Roasbergi tarjoilee ruokaa ja juomaa koko illan ajan. Afterworkhinnat ovat voimassa klo 19:00 asti. ​ KESTO Illat kestävät n. 2h esitysten määrästä ja pituudesta riippuen ​ SAAPUMINEN Suosittelemme saapumaan LAFKAan julkisilla, pyörällä tai jalan. Junalla ja busseilla kannattaa jäädä Rautatieasemalle josta on alle 5min kävelymatka Roasbergiin. Ratikka nmr. 7 tulee suoraan Roasbergin eteen Mikonkadulle, muilla Ratikoilla kannattaa jäädä joko Kaisaniemen tai Rautatieaseman pysäkillä.https://www.levoteatteri.fi/events/lafka-19-4-elsi-sloan-pop-mafia-dick-baby-teaser-taavi-heikkila-hugo-cajan