Tammikuussa 2020 Levoteatteri järjesti ensimmäisen LAFKA (Levoteatterin afterworkklubi alakerrassa)-klubinsa kahvila Roasbergin alakerrassa Mikonkadulla. Taiteilijoiden leikkikentäksi tarkoitettu klubi saavutti suuren suosion sekä katsojien että esiintyjien keskuudessa ja oli lähes joka ilta loppuunmyyty. Siitä muodostui esittävien taiteiden tiistai-ilta, johon palattiin nauttimaan uusista kokemuksista kerta toisensa jälkeen.

Covid-19 järisyttäessä maailmaa joutui ensimmäinen LAFKA-kausikin lopettamaan kesken. Koska tapahtuma-alaa koskevat rajoitukset eivät ole hellittäneet kertaakaan riittävästi, ei LAFKA kovasta kysynnästä huolimatta ole voinut tehdä paluuta. Nyt siihen tulee muutos! Tavallaan.

 

LAFPA (Levoteatterin aluehallintoviraston mukainen festari Pakilan siirtolapuutarhassa) -festivaali tarjoaa esiintyjille uuden leikkikentän yhdistettynä kaikille turvalliseen kokemukseen!
Mikäs sen mukavampaa kuin telmiä kesällä ulkona?

Levoteatterin hallitus on kuratoinut yli 20 esityksen kokonaisuuden.

Ohjelmistosta löytyy laaja kattaus eri esittävien taiteiden alaluokkia ja varmasti jokaiselle jotakin!

 

Tutustuthan myös Q&A osioon.

KOKO OHJELMISTO

12:00-12:45 Sari Helenan kundaliinijooga / 13:00-13:45 Tiikeri / 14:00 Okeanos (kesto n. 10min)

14:15-15:00 Toiveita toteutetaan! Haltijakummi työkokeilussa / 14:30-15:00 Penseyden Lärvi

14:45-15:30 Tolvana / 15:00-15:45 Aatos Ketvel / 15:30-16:15 Miko Petterin pakofantasia

15:45-16:45 Rosemagoria / EMK: kiinteän nesteen paino / Nox Mente / 16:15-16:45 Iiro

16:30-17:30 Elsi Sloan / 16:45-17:30 Kultaranta / 18:00-18:45 Juhani Kuolevaisen sielu ja teot

18:15-19:00 Miia Junes / 18:45-19:15 LOST WOR(L)DS / 19:00-19:45 Vialea / 19:15-20:15 Hulva

19:45-20:15 Veera & Ümit / 20:15-21:00  Playground / 20:30-21:00 Asfaltin säröistä latvat

Lisäksi ohjelmistossa on kaksi muuta OFFstage produktiota, joita nähdään Pakilassa pitkin päivää. Näiden tapahtuma-ajat tarkentuvat lähempänä festivaaleja. 

 

OFFstage:

Theirs&theirs&theirs

Pihka Is My Name - Summer Minimal Live

Q&A

 • Miksi en löydä tietoa, missäpäin Pakilan Siirtolapuutarhaa esitykset tapahtuvat? 

  • Pyydämme katsojia saapumaan Pakilan Siirtolapuutarhaan ​Pakilan rantien puolella sijaitsevan parkkipaikan kautta (kartta löytyy tämän sivun alalaidasta). Täältä löydät infotiskin sekä lipuntarkastuspisteen, josta saat ohjeet esityspaikalle kulkemiseen, kartan sekä käsiohjelman. Varaathan siis siirtymäaikaa n. 15min. Toimimme näin voidaksemme varmistaa, että eri esityksiä katsomaan saapuvat katsojat välttävät lähikontakteja toistensa kanssa. Näin voimme rajata mahdolliset altistumisketjut vain esitysten sisälle. Tulethan infopisteen kautta riippumatta mihin tapahtumaan olet tulossa! Pakilan siirtolapuutarha ei itsessään ole tapahtuma-alue, vaan festarit on jaettu neljään pienempään 25 hengen lokaatioon.
    

 • Voinko katsoa useamman esityksen menemättä infotiskille välissä? 

  • Voit! Kerrothan saapuessasi kaikki esitykset joihin olet lipun ostanut​, jotta voit saada kerralla kaikkien tapahtumien käsiohjelmat ja kartat. Vaikka tapahtumien välillä olisi useampi vartti tai haluat poistua Pakilan siirtolapuutarhasta voit silti käydä hakemassa infopakettisi kerralla. Jos haluat esitysten välissä jäädä siirtolapuutarhaan vältäthän lähikontakteja muiden katsojien sekä alueen mökkiläisten kanssa. Esitysten välissä voi myös käydä tutustumassa OFFStage esityksiin! 
    

 • Miksi en voi ostaa lippua koko päiväksi/yhtä lippua kaikkiin esityksiin?

  • Levoteatteri järjestää LAFPA festivaalit mahdollisimman koronaturvallisesti. Meidän tulee pystyä kontrolloimaan esityksiin saapuvien ihmisten määrää, tietää jokaisessa esityksessä olleiden katsojien yhteystiedot sekä ennenkaikkea varmistaa sekä katsojien että esiintyjien ja talkoolaisten turvallisuus. Emme myöskään pysty muuttamaan asuinaluetta festivaali-alueeksi turvallisesti, jolloin yksittäiset rajatut esiintymispaikat ja yleisömäärät takaavat sekä asujille että yleisölle turvallisen festivaalikokemuksen.
    

 • Voinko jäädä Pakilan siirtolapuutarhaan esityksen jälkeen? 

  • Voit! Pyydämme katsojia ystävällisesti poistumaan varsinaiselta tapahtumapaikalta esityksen jälkeen jotta seuraava esitys voidaan rakentaa, mutta Pakilan siirtolapuutarha on kokonaisuutena kaikille avointa tilaa jonne saat jäädä.
    

 • Pystynkö katsomaan kaikki esitykset?

  • Ikävä kyllä et. Aika- ja ihmismäärärajoitteiden vuoksi osa esityksistä on päällekäin. Tässä kuitenkin esimerkkireittejä jotka voit kokea:

   • Kundaliinijooga - Tiikeri - Okeanos - ​Penseyden lärvi - Miko Petterin pakofantasia - Elsi Sloan - Juhani Kuolevaisen sielu ja teot - Vialea - Playground

   • Toiveita toteutetaan! - Kolmen tanssiteoksen combo - Miia Junes - Hulva - Asfaltin säröistä latvat

   • Tolvana - Kolmen tanssiteoksen combo - Juhani kuolevaisen sielu ja teot - Veera & Ümit - Asfaltin säröistä latvat

   • Aatos Ketvel - Iiro - LOST WOR(L)DS - Veera & Ümit - Asfaltin säröistä latvat

   • Kundaliinijooga - Tiikeri - Okeanos - Toiveita toteutetaan! - Miko Petterin pakofantasia - Kultaranta - Juhani Kuolevaisen sielu ja teot - Vialea - Playground​​​​
     

 • Covid-turvallisuus

  • Pyrimme välttämään ihmisten välistä lähikontaktia koko festivaalien ajan. Tämä tarkoittaa sitä, että esityksissä pidetään seurueiden välisiä turvavälejä ja suosittelemme maskin käyttöä sekä esityksissä että siirtymissä. Käsidesiä on tarjolla infopisteellä sekä tapahtumapaikoilla. ​

   Levoteatteri voi edesauttaa covid-turvallisuuttasi vain neljässä tapahtumalokaatiossa sekä infotiskillä. Poistuessasi lokaatiosta sekä siirtymien aikana pidäthän itse huolen lähikontaktein välttämisestä ja maskin käyttämisestä. Noudatathan Pakilan siirtolapuutarhan tarjoamia yleisiä ohjeita. Pakilan siirtolapuutarhan säännöt ja ohjeet löydät tästä
    

 • Onko alueella tarjoilua? 

  • Pakilan siirtolapuutarhan oma kahvila aukeaa myöhemmin illalla. Esityksiin ja festareille saa tuoda mukaan omia eväitä. ​
    

 • Haluamani esitys on loppunmyyty, voinko tulla kokeilemaan onneani tapahtumapaikalle? 

  • Jos tapahtuma on verkossa merkitty loppuunmyydyksi on se sitä todellisuudessakin. Ethän siis saavu yrittämään mahtuisitko sittenkin tai hakeaudu tapahtumalokaatioon liputta. Näin voimme taata myös esiintyjien turvallisuuden tapahtumassa. ​
    

 • Esteettömyys: 

  • Pakilan siirtolapuutarhan jalkakäytävät ovat pääasiassa ​hiekkateitä. Kolme näyttämöä sijaitsee avaralla nurmialueella ja yksi mökkipihassa joka on myös nurmea ja johon kuljetaan melko kapeasta portista. Mökkipihalla tapahtuvat esitykset ovat Aatos Ketvel, Elsi Sloan, Miia Junes sekä Veera & Ümit. Esityksissä istutaan ja makoillaan joko maassa omalla tai meidän tarjoamalla alustalla tai muovisilla taittotuoleilla. 
    

 • Sää:

  • Festareilla on säävaraus. Toistaiseksi sääennusteet ovat puolellamme ja sää näyttää paitsi lämpimältä myös sateettomalta. Kaatosateen sattuessa festivaalit joudutaan perumaan.

Näyttökuva 2021-7-28 kello 16.33.50.png
 • LAFPA OFFStage: Sari Helenan kundaliinijooga
  07. elok. klo 12.00 – 12.45
  Helsinki, Pakilan rantatie 2, 00680 Helsinki, Finland
  Aloita festarisi rentouttavalla joogahetkellä! Rentouttava joogahetki sopii kaikille sukupuolesta, iästä tai kokemustasosta riippumatta. Tämä jooga ei juuri hikoiluta, mutta suosittelemme varaamaan vaikkapa pyyhkeen alustaksi!
 • LAFPA: Tiikeri
  07. elok. klo 13.00 – 14.00
  Helsinki, Pakilan rantatie 2, 00680 Helsinki, Finland
  Tiikeri on vuonna 2018 aloitettu esityksellinen projekti. Se koostuu esiesityksistä, osa- ja residenssiteoksista, sekä niiden suorista lähetyksistä (livestream), rinnakkaisteoksista sosiaalisessa mediassa sekä mahdollisesta näyttämöteoksesta.
 • LAFPA OFFstage: Okeanos
  07. elok. klo 14.00
  Helsinki, Pakilan rantatie 2, 00680 Helsinki, Finland
  Okeanos on sirkustekniikkaa ja tutkivaa liikettä yhdistävä esitys löysällä nuoralla, jossa liikkeeseen on haettu inspiraatiota vedestä ja sen aaltoliikkeestä.
 • LAFPA: Toiveita toteutetaan! Haltijakummi työkokeilussa
  07. elok. klo 14.15 – 15.00
  Helsinki, Pakilan rantatie 2, 00680 Helsinki, Finland
  Olen vastavalmistunut haltiakummi Aschenputtelin kansanopiston haltiakummikoulutuksesta. Olen ulospäinsuuntautunut ja tulen toimeen kaikkien kanssa. Olen positiivinen ja dynaaminen moniosaaja.
 • LAFPA: Penseyden lärvi
  07. elok. klo 14.30 – 15.00
  Helsinki, Pakilan rantatie 2, 00680 Helsinki, Finland
  Viululla ja kitaralla soitettua instrumentaalimusiikkia soittavan duon musiikillisena inspiraationa on toiminut mm. ystävyys, painovoima, myöhästely, Backstreet Boys ja festari-ikävä
 • LAFPA: Tolvana
  07. elok. klo 14.45 – 15.30
  Helsinki, Pakilan rantatie 2, 00680 Helsinki, Finland
  Nimi: Tolvana Jäsenet: Kolme Taidemuoto: Kaikki Genre: Sekaisin Tyyli: Väärä Suunta: Epäselvä Mieli: Rikkinäinen Inspiraatio: Jumala ja humala
 • LAFPA: Aatos Ketvel
  07. elok. klo 15.00 – 15.45
  Helsinki, Pakilan rantatie 2, 00680 Helsinki, Finland
  Aatos Ketvel on nuori laulaja-lauluntekijä-lavarunoilija, jonka levottomat lyriikat tanssahtelevat alas absurdiikan polkuja siinä sivussa sanailotellen.
 • LAFPA: Miko Petterin pakofantasia - Esityksellinen konsertti
  07. elok. klo 15.30 – 16.15
  Helsinki, Pakilan rantatie 2, 00680 Helsinki, Finland
  Miko Petteri on elämänsä risteyskohdassa ja haluaa paeta. Mitä, miksi ja minne hän pakenee? On tartuttava kitaraan ja päästettävä kaikki ulos.
 • LAFPA: Rosemagoria / EMK: kiinteän nesteen paino / Nox Mente
  07. elok. klo 15.45 – 16.45
  Helsinki, Pakilan rantatie 2, 00680 Helsinki, Finland
  Näe kolme tanssiteosta samalla lipulla!
 • LAFPA: Iiro
  07. elok. klo 16.15 – 16.45
  Helsinki, Pakilan rantatie 2, 00680 Helsinki, Finland
  Iiron tekstien aiheet kumpuavat kehollisuudesta, arkitodellisuuden ja mielikuvituksen risteämistä, sanoista itsestään sekä inhimillisistä kohtaamisista. Elämästä, joka on yllättävää, käsittämätöntä, pakahduttavan ihanaa ja aivan hirveää.
 • LAFPA: Elsi Sloan
  07. elok. klo 16.30 – 17.30
  Helsinki, Pakilan rantatie 2, 00680 Helsinki, Finland
  Elsi on rohkee ja rankka tyyppi joka haluaisi tehdä raffii musaa, mutta sielusta pulppuaa pelkkää hellää heleää tekstivetosta queerartpoppia tai konseptilähtöistä nykyväkerrystä.
 • LAFPA: Kultaranta
  07. elok. klo 16.45 – 17.30
  Helsinki, Pakilan rantatie 2, 00680 Helsinki, Finland
  Kultaranta haluaa saada sinut tuntemaan. Siksi Kultaranta laulaa rakkaudesta. Jos uskallat: rauhoitu, hiljennä ja pysähdy. Tämä on villasukka-iskelmää ja on aika nostaa se jälleen suuruuteen.
 • LAFPA: Juhani Kuolevaisen sielu ja teot
  07. elok. klo 18.00 – 18.45 UTC+3
  Helsinki, Pakilan rantatie 2, 00680 Helsinki, Finland
  Olet pitänyt silmäsi kiinni ja avaat ne. Katsot kauas ja lintu vilahtaa näkökenttäsi laidalla. Havahdut. Tunnustelet toiveitasi. Pelkäät paljon, mutta olet totisesti kiinni ihmisyydessä.
 • LAFPA: Miia Junes
  07. elok. klo 18.15 – 19.00
  Helsinki, Pakilan rantatie 2, 00680 Helsinki, Finland
  Miia Junes on pohjoisen juurilla varustettu laulaja-lauluntekijä Helsingistä. Hänen ajaton ja orgaaninen indie folk-rockinsa pohjaa syvällisen lyyrisiin teksteihin sekä kauniin kaihoisaan lauluun.
 • LAFPA: LOST WOR(L)DS
  07. elok. klo 18.45 – 19.15
  Helsinki, Pakilan rantatie 2, 00680 Helsinki, Finland
  LOST WOR(L)DS on matka muistojen ja muistamisen maailmaan. Monikielinen teatteriesitys koostuu hetkistä, joissa yksilöiden ja yhteisöjen historia avautuu fyysisen teatterin keinojen ja kielten runollisuuden kautta.
 • LAFPA: Vialea
  07. elok. klo 19.00 – 19.45
  Helsinki, Pakilan rantatie 2, 00680 Helsinki, Finland
  Vialea maalaa romantisoitua 80-luvun betonimaisemaa Koivukylän tornitalon parvekkeelta.
 • LAFPA: Hulva
  07. elok. klo 19.15 – 20.00
  Helsinki, Pakilan rantatie 2, 00680 Helsinki, Finland
  Hulva on helsinkiläinen duo, joka maalaa viululla ja elektroniikalla vähäeleistä ambientia, äänikuvia äärten välisistä etäisyyksistä ja sotkee paikat vapaan improvisaation ja melun purkauksilla.
 • LAFPA: Veera & Ümit
  07. elok. klo 19.45 – 20.15
  Helsinki, Pakilan rantatie 2, 00680 Helsinki, Finland
  Veera & Ümit on spoken wordia ja musiikkia yhdistelevä duo, joka seilaa monenlaisten genrejen välillä aina herkästä laulelmasta elektroniseen musiikkiin.