top of page

RUNOKUVAA

HISTORIA

Runokuvaa -näyttelykonsepti on saanut alkunsa, kun ohjaaja Juuli Linneo lähestyi tuottaja Heidi Bergströmiä muutamilla omilla runoteksteillään. Yhdessä he pohtivat myöhäiseen yöhön mitä teksteillä voisi tehdä ja loivat ajatuksen valokuvanäyttelystä, jossa valokuvat olisi rakennettu runojen pohjalta. Ensimmäiseen Runokuvaa -näyttelyyn kutsuttiin 7 runoilijaa ja 7 valokuvaajaa jotka jaettiin taiteilijapareiksi. Susinukke Kosola & Laura Mainiemi, Aura Nurmi & Liisa Vääriskoski, Pauli Patinen & Adam Oszaczky, Liila Jokelin & Jessica Pohjola, Laura Palanne & Viola Virtamo, Vilma Hento & Niko Hallikainen sekä Juuli Linneo & Heidi Bergström toteuttivat viikon mittaisen näyttelynsä Huopalahden asemtilaan. Ensimmäinen näyttely oli menestys, niin tekijöiden kuin katsojienkin silmissä. 

12657787_10207666801003045_7231787109756

"7 runoilijaa + 7 valokuvaajaa. 14 sukupolvensa ääntä, yhdessä.

"Runokuvaa" on aivan uudenlainen kulttuurikokemus, joka liittää yhteen joukon nuoria suomalaisia taiteilijoita. Näyttely on toteutettu yhdistämällä seitsemän runoilijaa ja seitsemän valokuvaajaa työpareiksi. Runot ja niistä inspiroituneet valokuvat on asetettu esille rinnakkain."

Runokuvaa 
Yhteistyössä: 
Asematila
Mediastadi


Runokuvaa 2
Yhteistyössä: 
Helsingin Kellariteatteri
Espresso Edge

Mediastadi

Runokuvaa 3
Yhteistyössä: 
KokoTeatteri

Kamiter-Ars

Uuden näyttelyn perään alettiin kysymään hyvin pian ensimmäisen jälkeen. Toisen näyttelyn tuli tapahtua alkuperäisen suunnitelman mukaan jo kesällä 2017, mutta Kellariteatterin ohjelmistoon valittua esitystä piti siirtää kesän muiden produktioiden aikatauluongelmien vuoksi. Lopulta näyttely sai avajaisensa helmikuussa 2018. Heidi Bergströmin ja Pauli Patisen kuratoimat taiteilijat, Niko Tiainen & Elisa Luukkainen, Lauri Laukkanen & Samuli Koivulahti, Neo Aarnikotka & Sanna Rämö, Petri Dámsten & Mia Westerling, Mari Kaakkola & Martta Jylhä, Eetu Palomäki & Karlo Haapiainen, Astrid Mannerkoski & Iida Jauho, Eetu Palomäki/Topias Toppinen/Sanni Kriikku & Riku Vuorensola toteuttivat Kellariteatterin ikonisten holvikaarien alle kaksiviikkoisen näyttelyn. Tällä kertaa näyttelyssä nähtiin runojen lisäksi muuta sanataidetta ja valokuvien rinnalla oli esimerkiksi installaatio sekä videoteos. Myös näyttelyvieraat saivat tehdä omaa taidetta valmiiksi kuratoituun tekstiin, jonka oli kirjoittanut Niilo Luotonen.

"Runokuvaa - näyttely palaa yleisön pyynnöstä, tällä kertaa Helsingin Kellariteatterin tiloihin!

Näyttely järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 2016 Huopalahden Asematilassa ja 14 taiteilijan yhteistyön tulokset keräsi kaikki arviot ylittänyt määrä kävijöitä.

Runoilijoiden sanataiteesta inspiroituneet valokuvaajat ovat luoneet näyttelyyn 7 kuvasarjaa jotka asetetaan näytille runojen kanssa.

Sana- ja kuvataidetta yhdistävä näyttely saa tänä vuonna valokuvien ja runojen joukkoon myös videoteoksen. Valmiiseen videoteokseen runoilija kirjottaa uuden runon.

Ja nyt pääse mukaan myös sinä! Tilassa on esillä runo jonka viereen on pystytetty taidepiste. Sinä pääset kokeilemaan taiteen tekemistä runosta inspiroituneena.

18 taiteilijan yhteisnäyttely luo ainutkertaisen taidekokemuksen, jota et näe missään muualla!"

Runokuvaa 2 -näyttelyn jälkeen Runokuvaa-konsepti siirtyi Heidi Bergströmin mukana Levoteatterin nimen alle osaksi Levoteatteri ry:tä. 

bottom of page