top of page
LAFKA 5.4. Laura Palanne / Samuel Glassar / Pihka Is My Name / Taavi Heikkilä
LAFKA 5.4. Laura Palanne / Samuel Glassar / Pihka Is My Name / Taavi Heikkilä

LAFKA 5.4. Laura Palanne / Samuel Glassar / Pihka Is My Name / Taavi Heikkilä

Sairastapauksien vuoksi tämä LAFKA siirtyy! Tiedotamme asiasta lisää mahdollisimman pian

Rekisteröityminen on suljettu
Katso muita tapahtumia

Paikka & aika

05. huhtik. 2022 klo 18.00

Helsinki, Mikonkatu 13, 00100 Helsinki, Finland

Tietoa tapahtumasta

Tämän klubi-illan lipputulot lahjoitetaan kokonaisuudessaan Punaisen Ristin katastrofirahastoon. Tuellasi Punainen Risti jakaa Ukrainaan apua: Ruokaa, lääkkeitä, suojaa. Lisätietoja katastrofirahastosta löydät tästä

Klubi-illat ovat kuratoituja kokonaisuuksia joiden esiintymisjärjestys paljastuu vasta paikalle saapuessa. Suosittelemme siis tulemaan ajoissa jos mielit nähdä kaikki illan esiintyjät!

Laura Palanne

on runoilija, äänisuunnittelija ja ohjaaja. Hänen esikoisrunokirjansa Haamutiedostoja (2020) käsitteli seksuaalisen väkivallan traumaa, muistoja, muistamista sekä toipumista. Lavarunoissaan hän sukeltaa ainaisiin rakkaussuruihinsa, noitasormuksiin ja fantasiamaailmoihin.

"Mä oon sun pizzakissa, vauvamuumi, superpallo ja maailman paras pakkausformaatti."

Samuel Glassar

on muutama vuosi sitten Helsinkiläistynyt popartisti, jonka debyyttisingle “Kiiltokuvan taa” julkaistiin 18.3.2022. Samuel on tehnyt 10 vuotta töitä luovilla aloilla ja viimeisen kolmen vuoden aikana intohimon kohteena on ollut musiikki ja näytteleminen. Rap-musiikista alkanut omien laulujen tekemisen matka on vienyt jonnekin indie-, pop- ja iskelmämusiikin välimaastoon.

Pihka Is My Name

Pihka Is My Name on helsinkiläis-joensuulainen duo, jonka musiikissa yhdistyvät analogiset syntikat, hypnoottiset pianokuviot ja elokuvalliset orkestraatiot. Sen jäsenet ovat säveltäjä/pianisti Henna Helasvuo ja tuottaja/äänisuunnittelija Lasse Turunen.

Yhtyeen keulakuvana on animaatiohahmo Pihka - hylätyksi joutunut mielikuvituskaveri, joka herää lumisesta metsästä ja lähtee tutkimaan maailmaa omillaan. Hän katsoo ulkopuolisena tätä maapalloa ja ihmiskuntaa ja heidän ongelmiaan, joista painavin on ilmastokriisi.

Pihka Is My Name julkaisi huippuarvioita saaneen debyyttialbuminsa “Everything Is In Between” maaliskuussa 2021. Sitä seurasi taiwanilaisen Mettāsonic-yhtiön julkaisema drum and bass -tyylinen “Dance Forbidden EP” tammikuussa 2022.

Yleisön edessä yhtye luottaa valmiiden teostensa lisäksi improvisaatioon, ja antaa musiikin tanssittaa biisistä toiseen eteerisesti soljuen.

Taavi Heikkilä: Kuviot vasten taustaa

Kuviot vasten taustaa on valmistunut alun perin Rauman taidemuseon Kadunmiehen päiväkirja -näyttelyyn kevättalvella 2021. Taidenäyttelyyn äänirunoksi luotu runoelma lausutaan LAFKA-klubilla ensimmäistä kertaa esitystilanteessa. Kuviot vasten taustaa syntyi aineistonkeruun kautta: Heikkilä ammensi teokseensa materiaalia edesmenneen kuvataiteilijana, kirjailijana ja muusikkona vaikuttaneen Kosti Koskisen jälkeensä jättäneistä listoista ja päiväkirjamerkinnöistä.

Runoelmassa vaikuttavat samanaikaisesti Koskisen mietelmät ja niiden kanssa hämärärajaiseen dialogiin asettuva puhujaääni. Kuviot vasten taustaa vaeltaa seesteisyydestä syviin pelkoihin – avoimista maisemista viheliäisiin sopukoihin – pyrkien löytämään jotakin kiinteää ja olennaista.

Taavi Heikkilä on helsinkiläinen muusikko ja runoilija, joka nauttii valon määrän tarkkailusta, satunnaisesta katupölystä ja kaurahiutaleista kylmällä vedellä.

LAFKA 2022 yhteistyössä Helsingin kaupunki 

Liput

  • Pääsylippu

    7,00 €

Yhteensä

0,00 €

Jaa tämä tapahtuma

bottom of page